Por fin!!

Alexandra har antligen kommit hit!!! Vi ar nu ett komplett team och ska antligen borja satta upp lite shower som involverar sang och dans och sant spex - I cant waaaait!!!
Livet leker, solen skiner och det finns lite fjarilar i magen och sadant trevligt med, men det ar allt jag tanker saga just nu. Vill inte snacka for mycket for man vet ju aldrig riktigt vad som hander, men vem vet.. Kanske, kanske.. Just nu far vi lata tiden ga lite och saker far ta sin tid och falla pa plats av sig sjalva. Hey, jag har ingen bradska och under tiden gar vi ut till La Vela, Jimmy Hills och La Cueva och injicerar (hur sjutton stavas det?) salsa, bachata, merengue och mycket mycket annat.

I love my life!!


Quicky Update: Forsta veckan pa Menorca

Solen skiner, stranderna ar fantastiska och jobbet ar skitharligt. Folk har ar sa otroligt annorlunda i jamforelse med Mallorca; har ar mottot "Relax, allting loser sig sa lange du har kul och mar bra" och jag kan inte forsta hur folk alltid protesterar mot att bli hitskickade till en borjan! Visst, det ar kanske inte lika mycket liv som pa Mallis, men vem behover det anyways? Jag jobbar hellre i ett team dar jag trivs och blir respekterad, med en hotell manager som standigt har glimten i ogat och alskar nar vi far knappa idéer som vi satter i verket, bor hellre i narheten av massor av riktiga vanner som kommer in med mat nar jag mar daligt, skvaller nar jag har trakigt och konstant stod nar nagonting hander... Fordelarna har ar sa manga att inte ens Boogie kan vinna i jamforelse, hur fantastiskt hotellet an ar!
E3 ma skita i oss nu nar jag inte langre jobbar i ett live-team, men vet ni vad? I vissa fall ar det sa forbannat mycket battre! Vi satter upp vilka shower vi vill, med vara egna koreografier, idéer och kostymer. Vi foljer vara egna Menorca-regler och scoresen kan ta sig i brasan for vi vet att vi gor ett bra jobb! Och feedbacken kommer fran alla mojliga hall.

I LOVE MENORCA! Mallorca ar ingenting, ingenting och fragar nagon mig igen om jag angrar mig nar jag lamnade foretagets flagship med allt vad det innebar sa blir svaret ett stort, fett och rungande NEJ AR DU GAAALEN!?
Det ar sahar det ska vara.

Highlights - Sista veckan på Mallis

Nu är det snart dags - imorgon bitti sitter jag där på den stora båten mot Menorca! Uppdateringen här har varit lite dålig, det medger jag, men jag ska försöka bättra mig.
Hursomhaver med den saken - idag ska jag göra det mesta av mina sista dag på Mallis och det börjar vi med att åka till IKEA med Dani och Arantza, mina två nya bundsförvanter som jag spenderat i princip all min tid med den här sista veckan. (Tja, Dani och tjejerna i Planet Kids, den lokala personalen och Thomas Cook-reparna.. Resten verkar inte riktigt ens bry sig nu när jag inte är en del av dom längre.. Fast hälften av dom hade jag faktiskt räknat med..)


However, mycket har det hittats på under den gångna veckan för att fylla ut alla dom lediga timmarna. Tänkte jag skulle dra er med på några korta recensioner av vad jag skulle vilja kalla för veckans Highlights.



Highlight No. 1
Planet Kids och jag på utflykt med våra hyrda flermanna-cyklar.





Vi stannade till på en kinesisk restaurang för lite (bakfylle- för vissa) mat.





Nästa anhalt var Sa Coma Beach där vi spenderade ett par blåsiga och sandiga timmar innan jag och Arantza fick nog av att äta sand.





Så vi tog våra cyklar och trampade ut på motorvägen och ända till... Just precis, Cala Millor!
Krockade med blomkrukor, körde fel hål på enkelriktade gator.. Tja, vad kan jag säga? Det var minst sagt intressant.






Highlight No. 2
@ The King's Head
Har tyvärr inga foton från kvällarna vi spenderade där än, men det är i alla fall såhär ens fötter ser ut efter ett par timmars dans, karaokesjungande och sangriadrickande. Mysigt?






Highlight No. 3
Back to Sa Coma Beach med Mark.






Highlight No. 4
Vinkvällar i Arantzas rum med tillhörande tjejsnack och filmtittande.






Och det go' vänner, var en liten update på vad jag haft för mig under veckan.
But now - IKEA :D



Menorca!

Jag har äntligen fått svaret jag väntat på! På tisdag bär det av med färjan till Menorca och mina galna svenne- och spanjorvänner på ön! Jag blev så löjligt glad när Arnaud ringde med beskedet att jag hoppade upp och ner där på stranden och fick en mängd skumma tyskblickar på mig, men det var det helt klart värt.
Mark vart dock inte lika glad över beskedet för han har visst bestämt sig för att ha kvar mig här på ön och binda fast mig vid ett träd eller så om det får mig att stay put. Lycka till säger jag.

Ikväll ska här firas!!


I väntans tider..

Jag hatar att vänta. Har aldrig varit riktigt bra på det heller. Vill helst att saker och ting ska hända nu, meddetsamma och i det ögonblick jag önskar, men det funkar dessvärre inte riktigt så i den här världen. Så... Här sitter jag nu och väntar på bättre tider. På att få svar på frågan "Vad händer nu?" så att jag kan börja reda ut tankar och börja om. Men tiden känns ju så oändlig när man sitter och väntar på ett svar man själv inte kan påverka...

Jag har tröttnat på att sitta inne och inte göra ett jota. Det är ärligt talat jättetråkigt och just precis därför har jag börjat skaffa mig lite nya vänner både här och där att roa mig med nu såhär i väntans tider. Och faktiskt, det gör mig rätt glad det där med att träffa nytt folk. Folk som är neutrala och varma och får mig att skratta och köra tandemcyklar på motorvägar till Cala Millor. Folk som faktiskt vill ha och uppskattar mitt sällskap och som gladeligen stannar uppe hela nätterna, vandrar omkring på Sa Comas folktomma gator och pratar kärleken, livet och allt möjligt annat.

Det är precis en sån vän jag ska iväg och träffa nu. Jag och Mark ska ut och gå en sväng medan jag går runt här och väntar på att någon ska ta ett beslut och låta mig veta vad som händer härnäst med allting. Det är bra.. Han får mig att skratta och det behöver jag.


Boredom, oh boredom

You are a Knife
 
You are precise, determined, and detail oriented.
You mean what you say, and you say what you mean.

You enjoy taking risks and living on the edge.
You are a controversial person. You opinions tend to be divisive.


You Are Disco Dancing
 
You are very energetic and lively. You could dance all night.
Fun loving and social, you like dancing best when everyone in the room is dancing.

You love to dance to anything, and it's hard to stop once you start.
You love dancing in a crowd. And no matter how big the crowd, all eyes are usually on you.


You Are Romanticism
 
You are likely to see the world as it should be, not as it is.
You prefer to celebrate the great things people do... not the horrors they're capable of.
For you, there is nothing more inspiring than a great hero.
You believe that great art reflects the artist's imagination and true ideals.


You Are More Yin
 
Feminine
Devoted
Forgiving
Fall
Winter
Afternoon
Moon
Time
Passive
Metal
Honey


Your Snow Test Says You're Agreeable
 
You feel like something good will happen to you in the next few weeks.

You love to work, especially when work is creative. You have the makings of a successful artist.

You are a cooperative, agreeable person. You enjoy the company of others, and you enjoy compromising for the good of the group.

Your biggest worry in your life is your health. You tend to be a bit of a hypochondriac.

When it comes time to relax, you have no problem letting go. You are already pretty relaxed as is!


Your Soul is Searching
 
You are a wanderer. You constantly long for a new adventure, challenge, or eve a completely different life.

You are a very grounded, responsible, and realistic person. People may not want to hear the truth from you, but they're going to get it.

Your near future is calm, relaxing, and pretty much what you want. And it's something you've been anticipating for a while now.

For you, love is all about caring and comfort. You couldn't fall in love with someone you didn't trust.


You Are Having a Blue Day
Today is the kind of day that challenges you to the core. You're going to have to stay cool.
You have the intelligence, skills, and drive to rise to the occasion. Your mind is sharp.

While things may be a bit chaotic, you are still taking the time to reflect and be calm.
Today you are extra attractive and interesting to people. You are giving off a detached vibe, which is very intriguing.


Yes.... Im very, very, ridiculously bored..!

Changeling

Angelina Jolie alltså...! 
Så begåvad, så fånigt vacker. Anyways.. Här har jag legat och tittat på Changeling
 
och stortjutit mig igenom hela filmen = bra betyg från mig.
Se den, se den, se den för bövelen!



 






 


But I'll remember you

Det är märkligt hur saker och ting kan förändras så fort. Ibland kommer förändringen långsamt, så långsamt. Men den här gången har det gått så otroligt fort att det är rent otroligt (Så otroligt att jag använt ordet otroligt otroligt många gånger i samma mening!). Jag vet att mitt beslut är riktigt. Men det betyder inte att det inte känns att veta att jag kommer behöva lämna två vänner jag älskar. Det är dock en viss tröst att höra att folk har börjat bete sig bättre. Men jag är inte förvånad. Till en viss del tror jag nog det var mig dom ville bli av med, dom tre och nu när dom vet att jag själv valt att gå för att jag inte har lust att bråka mig igenom varje dag i nästan ett halvår, ja då är allting lugnt igen. Dom har liksom fått som dom ville.

Men fine. Det är bra. Det betyder att åtminstone mina riktiga vänner kommer ha det bra i sommar och det känns skönt att veta, även om det känns trist att inte få spendera tid med dom. Men hända vad som hända vill - jag får nya chanser att visa vad jag går för och jag har ingen direkt brådska. 




Men jag kommer sakna er båda. Långt mycket mer än ni nog anar.



 

Bättre fly än illa fäkta?

Mycket har jag sett i mina dar, men jag har aldrig någonsin varit med om det här. Att stå högst på listan av dom mest hatade och ständigt bli plockad på. Den senaste veckan har varit så otroligt sjuk att jag inte vet om jag ska skratta eller gråta - jag är så ovan vid situationen att den ter sig rent overklig för mig. På bara några dagar har hon lyckats förstöra teamet totalt med hjälp av sin pojkvän och dennes bäste vän - dom tre som över en natt förvandlats från människor man blev inspirerade av, till människor man totalt tappat respekten för.
Och jag, som vet för mycket, kan för mycket och vill för mycket... Det finns inget utrymme för den som inte tycker och tänker helt som dom tre här. Företaget har gett om för mycket makt från början genom att låta dom komma som ett paket alla tre till samma ställe.

Gudarna ska veta att jag har stått ut med mycket i mitt liv, men alla har vi våra gränser och för en gångs skull har jag nått min gräns i tid. Jag har alltid varit den som sett förbi saker, låtit mycket passera och tänkt att det blir nog bättre snart. Folk har fått nya chanser, jobb har fått ytterligare några veckor och jag själv har slitit ihjäl mig för att hålla humöret uppe trots att jag inte varit lycklig. Antar att min envishet i vissa fall har varit på tok för stor och stark och istället  blivit en svaghet i slutet. Men jag är och vill inte vara en sådan som ger upp. Jag har aldrig velat vara det. Så jag har helt enkelt rest mig upp igen och igen och stångat mig vidare.
Men jag har nått min gräns nu. Det finns saker som inte ens jag står ut med och för en gångs skull i mitt liv flyr jag hellre än bråkar mig igenom varenda dag i 8 månader för att i slutändan finna att jag förlorat allting som jag fann förra sommaren. Jag tänker inte slåss dag ut och dag in när jag vet redan nu att jag kommer att ångra mig om jag inte följer rösten i mig som säger att jag ska gå. Gå nu. Innan det är försent, innan det gått alldeles åt skogen med allt var glädje heter.

Jag går NU.


Hända vad som hända vill, men jag tänker följa rösten som skriker inom mig.
Den har hjälpt mig förr och oavsett vilka knipor jag hamnat i så har den alltid tagit mig levande ur dom. Jag ska lita på den.

Dom ska få se...





Tålamodet tryter

Det började mullra för ett litet tag sen.. Men nu är det tamigfasiken inte långt till åskvädret bryter lös! Jag tror nog att vem som helst som känner mig ordentligt kan säga att mitt tålamod när det kommer till människor är relativt stort - det krävs rätt mycket för att få mig att tappa humöret - men nu har jag verkligen börjat få nog.
Jag vet inte hur jag ska kunna uttrycka i ord hur mycket jag avskyr paragrafryttare - när de dessutom är hycklande sådana som sätter regler som dom själva sen är dom första att bryta (fast det är ju förstås alltid legitimt när dom själva bryter mot reglerna, men inte om någon annan skulle råka göra det..) medan dom skäller ut andra som råkar göra "fel" efter noter. Nej, det köper jag inte.

Inte heller köper jag när man tror man kan behandla mig hursomhelst. Jag har min position av en orsak och det vet vi alla om. Jag har en erfarenhet som betyder en hel del i den här jobbvärlden och jag kanske inte var i det högst rankade hotellet med dom högsta poängen förra året - just precis därför är mina erfarenheter fånigt användbara.
Jag begär verkligen inte mycket av människor, men jag begär att dom ska behandla mig med samma respekt som dom själv vill bli behandlade. Jag begär att om dom ber mig komma med synpunkter och idéer, ja då ska dom också vara villiga att lyssna och tänka över det jag har att säga innan dom säger "Nej, vi gör det på mitt sätt." Jag begär att dom talar till mig på ett sätt som man talar till en jämlike - en människa med samma rätt och frihet att tycka och tänka som alla andra. Jag begär att sätter du en regel så ska du vara den förste att följa den om du vill att resten av de berörda ska följa den. Och jag begär att ska man ge kritik, ja då ska man också vara villig att ta kritik.
För mycket begärt? Nej, jag tycker faktiskt inte det.

Nåja... Jag har åtminstone internet på mitt rum så jag kan blogga av mig när det behövs. Som det ser ut precis just nu så kommer det nog bli en hel del avbloggande dom närmaste veckorna är jag rädd. Det kommer bli ett par långa dagar...Såvida någon snart börjar inse hur det funkar i den här världen.


Suck.







The Grand Opening

Nåja, så himla grand var den kanske inte - finns ju inte så mycket gäster än - men öppnade hotellet gjorde vi i alla fall. Det har vart en kortlång, intensiv vecka där dagarna ägnats åt rep och öppna upp hela hotellet. Smått turbulent här och där men i stort en bra vecka - även om jag knappt orkar stå på benen längre.

Igårkväll var David Kettle och Jennifer på besök. Dom var här för att bevittna genrepen för de två första showerna Summer Holiday och Lost in Oz som vi sätter upp i början av nästa vecka. Jisses vilken natt det blev och vi var helt utmattade när den äntligen var över - men feedbacken var mycket bättre än vi trodde och det kändes skönt. Folk här tenderar att stressa upp sig för skitsaker och det går mig ärligt talat på nerverna, men kvällar som igår bevisar att har man bara kul, slappnar av lite och gör sitt bästa så fixar det sig ändå i slutändan. Men men... Vi märker nog vilka som bränner ut sig i slutändan och vilka som fortfarande har livslusten och energin i behåll. Jag tänker minsann vara en av dom sistnämnda, för var det något jag lärde mig förra sommaren så var det just det att inget jobb i världen är värt att halvt ta livet på sig själv för om det inte är för ett mycket mycket högre syfte. (Åtminstone inte de jobb jag haft hittills!)

Thank God att jag inte är head i år!!


Anyways... Vår stressande head tycker vi ska va uppe vid 9 imorgon för att repa, så det är väl bäst jag kommer i säng. Hon är galen. Jag hoppas åtminstone hon är klok nog att inse att  vi alla har våra gränser för hur mycket vi ställer upp på under en period. Annars tror jag det blir värre för henne själv än för oss andra.

Positivt tänkande, Nicole.

Godnatt!


RSS 2.0