Düsseldorf - flygplatsen Gud glömde

Nu har jag planlöst strosat runt här i tva timmar. Jag har gatt in & ut i de flesta butiker - mest irriterande eftersom jag ända maste avsta fran att köpa nat - & till & med ockuperat tva av speglrna inne pa tva olika damtoaletter i ett fafängt försök att fa mig att se mer levande & fräsch ut. Jag har till & med flirtat med totala främlingar och inte ens det har gjort saken bättre.

Jag menar... Düsseldorf. Man hör ju pa bara namnet hur skoj det här stället är. Düssel-dooorf. Du-sssel-dorf. Düüüüsseldor-fff.
Nej det spelar ingen roll hur manga ganger jag säger det, liksom smaakar pa ordet, för det blir inte ett dugg roligare för det. Resultatet blir fortfarande ungefär som den engelska maten - fadd & totalt intetsägande. Och här ska jag vara ända till klockan sex ikväll (fasiken jag vill ha ett  utropstecken här men det funkar ju inte).
Geez Louise.

Naja, det finns i alla fall tusentals cafeterior. Det blir manga kaffe det. Manga toabesök. Det är sa vi ska fa tiden att ga, Nicole. Vilken tur att  jag släpat medd mig tre böcker hela vägen. Visste väl dom skulle komma väl till pass förr eller senare. Visade sig bli förr.

Nu när jag ända spyr galla... Hur fasiken kommer det sig att en flygplats lika stor som Skane bara har TVA datorer för allmänheten? Det är ju fanigt. Och dessutom sa är de segare än min hjärna dagen efter och det säger inte lite det. Och fullt med folk i pälskappor överallt - hur tänker man da? För knappast är det för att vara snygg som man klär ut sig till en gravid mammutbjörn?

Jag ger upp. Det här inlägget tog mig en timme nästan att skriva - och de är INTE JAG som segar.

Düsseldorf maste vara en av de mest gudförgätna platser i historien. Aldrig mer. Aldrig mer säger jag bara.




Packtime.

Nej. Nu har jag suttit här och vart skum alldeles för länge. Dags att göra något nyttigt. Packa till exempel.


Where words fail, music speaks.












Told you I'm in one of those moods tonight..




Samtal med det Förflutna

Sitter just nu mitt inne i en MSN-konvo med det Förflutna. En människa som kidnappade mitt hjärta utan att någon utav oss riktigt ville erkänna det och som det just på grund av envishet, missförstånd och stolthet aldrig blev någonting mer än lite fyllekyssar med. Fyllekyssarna ja.. Jisses. Som dom kunde få fjärilarna att dansa!
Men det blev som sagt aldrig mer än så.. Jag fann en annan. Han fann en annan. Men det var vi som spenderade i princip all vår lediga tid ihop, och ändå var vi aldrig riktigt varandras. Tror vi borde varit det. Tror det hade besparat oss en himla massa tårar och tänk-om.

Det har gått ganska många fyllekyssar sen dess. Ändå kan jag vakna mitt i nätterna av att jag undrar vad som hänt om man bara nångång vågat vara helt ärliga mot varandra. Varför är det så svårt att vara det? Varför är det så svårt att låta folk komma innanför dom där murarna man byggt upp under åren? Kanske för att det tog så många brustna hjärtehörn, fyllekyssar och tårnätter att skapa dom?

Humöret ikväll är lite sådär märkligt igen. Det blir ofta så den här tiden på året. Det är nu jag inte kan sluta tänka. Det är nu jag behöver ännu en av dom där fyllekyssarna för att sluta. Det är nu jag begraver mig i musik.







Robert Pattinson - Never Think

Och så var julen snart över..

Som vanligt har julen bjudit på en och annan dramatisk händelse här i vårt lilla Forsvik. Det blir självfallet gräl över de mest idiotiska sakerna, som det alltid blir, och nästa morgon när vi vaknar är morbror borta med bilen och stämningen något märklig. Men vad ska jag säga? Ibland får man helt enkelt ta och ge sig.
Jag hatar när vuxna människor beter sig värre än dom värsta barnen! Jag menar, hallå? Va sjutton?

Utöver det så har julen varit mysig och lugn. Ingen stor grej, utan allmänt hemtrevlig och bra bara. Mycket film, mycket mat, mycket film igen. Mys. Det är det jag tycker om med att umgås med min familj - vi är alla enorma filmmänniskor och riktigt uppskattar det där med filmkvällar. Min brajta kusin är min nya svans och hänger med mig överallt. För omväxlings skull tycker jag inte ens det är överdrivet jobbigt att ha en unge i hasorna, men det kanske beror på att hon är en ganska komisk liten sak som lyssnar till varendaste litet ord jag säger?
Ligger nånting i det där.

Nej, det verkar som om det är dags för ännu en film däruppe. Det ropas. Ska väl ta och göra dom andra sällskap. Men innan dess vill jag bara ha en sak sagt;

ÄGGTODDY RULES!!



Det är ju jul!

Jisses! Det slog mig precis att det är jul nu! Och här sitter jag, med feber och superförkylning men lika glad är jag för det, men gladast är nog räven.
Ingen julstämning eller julkänslor alls har jag haft; fram tills jag kom hem till familjen igårkväll. Åkte ner från stora huvudstaden tillsammans med morbror + familj och det första jag möttes av när vi väl stannade utanför vår gamla gråvita villa var pappa som slänger upp dörren och två vovvar som kommer viftandes på svansarna. Kärt återseende? Yes!
Därnäst var det till att bli direkt inkastad i julgranspyntning, som man väntat med tills vi kom för att Camilla (tidigare nämn brajt lillkusin) skulle få vara med och pynta.
Lillebror och lillasyster rullade fortfarande köttbullar och jag hann inte innanför dörren förrns jag slängde mig framför pianot och började klinka. Ännu ett mycket kärt återseende.

Gud så underbart det är. I år har jag verkligen bara önskat mig en enda sak till jul - att kunna få vara med min familj - och det slog in innan julen ens var här. Bättre vet jag inte om det kan bli.








God Jul & Gott Nytt År.


And here comes the pictures!

Jag lovade er bilder, inte sant?
Enjoy! Här är ett par från Alibis personalfest.


     




     




     




Yes. We are the Alibi crew.

Back in Sweden

Så nu var man tillbaks i Sveariket. Efter i princip en hel dags resande är jag nu i Järfälla hos min morbror och agerar lekkamrat åt hans brajta lilla 4åring. Använder sällan ord som 'cool' i samma mening som 'barn' men hon är tamejtusan skitcool!

Imorgon bär det av till Forsvik och familjen för att stanna där över jul och det känns skönt att trots allt kunna vara hos dom den här veckan. Tack för biljetten!
För övrigt är jag lite för trött, döv och förkyld för att orka uppdatera ordentligt så det får faktiskt vänta till imorgon. Nu vill jag bli av med linserna och hoppa i säng och soooova!



Goodnajt!

Personalfester & Fotsoldater

Uppdateringen har varit hemsk pa sistone. I know, I know. Ibland blir det helt enkelt inte som man vill. Har just nu ingen vidare internettillgang, hence why I anvander idiotiska engelska tangentbord som inte funkar som normala tangentbord ska, med prickar och sa menar jag. Annoying? Yes!
Ungefar lika annoying som det har med att jag skriver pa svengelska - spraket som inte existerar egentligen men som man anda fick lasa i skolan om man hade svart for existerande sprak som man faktiskt har anvandning av.

Igar hade vi personalfest pa Alibi Bar. Upplevelse? Oh yes. Alltid lika intressant att ga pa personalfester nar jobbet ar nytt och dom flesta manniskorna sadana som man inte alltid umgas med pa fyllan. Hela veckan har det legat i luften; pa lordag kommer det ske underverk. Jag vet inte om det ar julkanslor som spokar hos folk, men aven dom mest idiotiska manniskorna forvandlas helt oforklarligt till sadana som man nastan, nastan kan tycka om. Nastan. Pa fyllan.

Vi har till exempel Toya. En av vara managers - eller mest fotsoldaternas manager och tur ar det for hade hon vart barfolkets manager sa hade hon fatt se pa andra bullar. Barfolket ar namligen inte lika tolerant och latt att kora med som fotsoldaterna som serverar. Fotsoldaterna daremot - mest bestaende av tonarsflickor vars skonhet inte kommer fram eftersom deras personlighet brister. Eller inte riktigt existerar. I nyktert tillstand. Men fulla ar dom jattesota och kramiga.
Back till Toya. Drottningen av Bitchar. Ingen tycker egentligen om henne, men hey, hon ar manager sa vad gor man?
Hon vet inte hur man ler - savida det inte ar ett hanleende - och hon vet verkligen inte vad det ar att vara artig och trevlig mot folk. Mig hatar hon. Det ar namligen inte okej att ge svar pa tal nar man diskuterar med Toya. Men sant visste inte jag, som ny och sadar, sa jag sa:
"Toya - you seriously need to get over yourself. There's a way to talk to people, and that's not it!"


Jag ar INTE hennes favorit. Efter det pratade hon inte med mig. Inte ens for att ge mig order. Ytterst markligt, men jag blev lite av en idol bland nagra av fotsoldaterna.
Men nu i veckan, sadar infor julfesten och allt, sa har hennes attityd mot mig forandrats. Ytterst forbryllande och valdigt intressant ma jag saga. Hon har till och med lett mot mig och varit riktigt trevlig emellanat. Drickat kanske? Forklarar gardagens goda humor. Men inte fredagens. Savida hon inte fatt sig ett riktigt bra ligg och det gjort henne lite mer human?
Vad vet jag. Men det har med julkanslor och personalfester paverkar folk pa de mest markliga vis.

Personalfesten igar var handelserik. Men trots all dramatik och kanslosvall stup i kvarten sa maste jag saga att jag ser tillbaks pa det hela med ett stort leende pa lapparna. Alkohol (i lagom mangd) bygger broar.
Och det kanns underbart att veta att imorgon ar jag tillbaks i Sverige och far krama om familjemedlemmar igen! Saknad ma jag saga, saknad!

Men missforsta mig inte - jag ar totalt och fullt foralskad i London!



Edit: Bilder on its way. I promise.


Baste Anonyme

Anonym om QueensPark vs. Northolt - vinnarresultat.:
Grattis!

Fan va gött att det ordnade sig. =)



Baste Anonyme,
tack for din kommentar. Jepp, skont ar det allt for nu behover jag inte leta boende forran i slutet av Januari. Da ska det flyttas narmare city och jobb.
Nasta gang, kare Anonyme, skriv vem du ar sa kan jag svara direkt till dig ;)
Smart va?


 


QueensPark vs. Northolt - vinnarresultat.

Resultat i dagens Flatshare-match:

Northolt vs. Queens park
1 - 0



Yes mina vänner - nu har vi lägenhet!
Och idag flyttas det in.
Detta firar vi med.... trumvirvel.....


CHOKLAD!



Vilken pannkaka!

Visst är det märkligt att när nåt går dåligt så går allt dåligt? Och så fort nånting börjar gå bra, ja då går allt bra? Som idag till exempel. Nu har vi fått ett erbjudande om en flatshare i Queenspark som vi får flytta in i precis när vi vill. Och precis när vi bestämt oss för att ja, nämen det är bra, det tar vi, ja då kommer ännu fler erbjudanden från alla håll och kanter.

Så sitter jag nu återigen på Starbucks och försöker sorta out mitt life. Just nu står det mellan Queenspark - nära men inte lika bra nattbussar, lite dyrare, lite mer engelsk standard - och Northolt - lite längre bort och därmed billigare, men på central line, med nattbussar precis utanför dörren, fräschare och lite mer svensk standard på saker och ting.
Vad ska jag göra?


Det svåra ligger i det här med kontakt. Just precis i detta ögonblick kan jag inte få tag på Northolt-tjejen vilket gör det lite svårt för mig att säga vare sig bu eller bä och svarar eller ringer hon inte snart, ja då räknas det som Walk-Over och Queenspark vinner utan ansträngning. Vet inte riktigt om det gillas, men så är det, för först till kvarn... Ja, ni fattar grejen.

Och jisses vilken pannkaka det blev i morse. Den var jättegod med blåbär i och jordgubbar och sirap till. Mumma!




Always look on the Bright side of Life.

And I'm back in the Game folks!
Äntligen! Efter en weekends depp, negtivitet och stress och två timmars gråt på Starbucks senare så är jag tillbaks på rätt väg igen. Wozaah!
Är glad och positiv igen och dessutom har jag fått veta vilka bra människor jag lärt känna här i London dom senaste två veckorna. Lika förundrad som alltid är jag över att finna vänner på de mest oanade platser - som faktiskt ställer upp för en utan att man ens behöver be om det.
Jag vet inte varför, jag vet inte vad det är med mig som kan vara så speciellt att folk alltid tycks poppa upp där jag minst anar det som räddare i nöden.. Men en sak vet jag - jag är otroligt tacksam.

Ett annat enormt tack går till Batman. Du och jag har allt haft våra ups and downs - det ska gudarna veta - men shit så glad jag är att vi börjat hitta tillbaks till varandra och dom vänner vi borde vara efter att ha delat så mycket ihop. Finns inte ord för hur mycket jag uppskattar ditt stöd min vän.
Behöver du sovplats i London, ja du vet, I'm only a phonecall away :)

Sedan har vi då Franco. Jobbarkompis i 30årsåldern som tagit mig under sina vingar i princip från första dagen. Bråkar man med mig, ja då bråkar man med Franco och det är faktiskt inte så roligt att bråka med Franco. Det har en och annan liten surpuppe-servitris på jobbet fått erfara. Franco förstår ni, han fattar grejen. Jag behövde varken säga eller göra något alls - mer en att börja gråta i telefon när han undrade över hur jag mådde - och han fattade genast. Jag behövde en axel. Så jag fick låna två - kloka och förstående sådana. Peptalk och goda råd i massor och en Corona och te senare kändes saker genast bättre.

Så nu sitter jag här på morgonkvisten och tidigare vet jag inte om jag varit uppe sedan jag kom hit. I alla fall inte med tanke på att jag satt uppe till 3-4 inatt i mitt intensiva letande efter en lösning och vägrade dras med ned i deppträsket. Jag ska inte dit igen. Så är det. Och jag ska göra vad som krävs för att få stanna här i staden och med jobbet jag tog till mitt hjärta efter bara några dagar. Det är här jag ska vara. Här och ingen annanstans på jorden.

Kanske har Murphys Lag börjat inse att det är inte så värt att bråka med en envis vädursflickas drömmar trots allt. Förr eller senare reser hon sig nämligen upp och stångas tillbaks med dubbel kraft och det är man ska akta sig - för när hon reser sig igen så ger hon inte vika. När hon reser sig är det med slittåligare horn, beslutsamhet i blicken och ett djävlaranamma som få kommer kunna trampa ned igen. Inte ens Murphy och hans förbannade teser.





It's all about the bling

Finansiell kris. Så kan man ungefär beskriva min tillvaro just nu. Det spelar ingen roll om jag spenderar hela mina dagar och nätter på jobbet och knappt köper ett jota; likväl tycks slantarna bara försvinna för en och man har ingen aning om vart det tar vägen.
Inte heller jag jag fått min finiquito än vilket är hemskt jobbigt. Börjar liksom bli lite kris nu. Hade ju räknat med att ha den vid det här laget eftersom flera andra redan fått den... Och nu behöver jag den verkligen!

Jag skulle säkerligen kunna skriva i all oändlighet, men min stolthet säger lite nej nu. Jag har aldrig tyckt om att erkänna mina svagheter och i synnerhet inte den allra största och med påfrestande av dom alla - pengar. Jag har aldrig haft god hand med pengar, det vet nog dom flesta som känner mig. Inte för att jag spenderar dom egentligen, snarare för att dom inte verkar tycka om mig. Dom tycks liksom rymma från mig hela tiden. Fråga mig inte hur det går till, men så är det.
Har försökt med sparkonton, bankböcker och annat strunt men det tycks liksom inte vilja fungera för mig. Och inte blir det bättre av att Murphy's lag verkar ha utsett mig till sin huvudkandidat. Alla goda ting må vara tu, men alla onda ting är tamejtusan femhundra!




Varför ska något så obetydligt som pengar - små järnbitar och papperslappar med gubbar på - styra en människas liv? Folk må säga vad de vill, men ibland så går det faktiskt köpa lycka för pengar.
I alla fall när pengar är det som styr om man får fortsätta göra det som gör en lycklig eller ej.

Why is it always about the bling?


Wilma, I'm Home!

Idag tackade vi ja till vår lägenhet. Om ett par dagar är vi inflyttade och äkta Londonbor. Mile End - I already love you! Och jag har aldrig ens sett dig i dagsljus! Snacka om att kärleken är blind - eller närsynt kanske om man ska hålla med Gessle. Men what can I say? Det var precis som med Edward:

LOVE AT FIRST SIGHT!


Patience, Little Sister.

Till världens vackraste syster:

Jag kommer hem igen till jul. Jag stannar cirkus en vecka. Jag tar med mig presenter.
Jag önskar mig en vampyr som heter Edward.








Oändligt mycket och mer ändå.


"You are a very interesting person, Nicole."

Jag tillhör en av dom människorna som ofta får komplimanger (och fråga mig inte varför för jag har ingen aning!) men utan att riktigt veta hur jag ska ta dom. Jag menar.. Dom som är raka, enkla och allmänt normala som att jag är fin i håret eller har en snygg sjal, ja dom är det inget konstigt med. Blir lite generad ibland, men hey, sånt kan jag bjuda på.
Det är när man får sånnadär komplimanger som man kan tolka på tiotusentals olika sätt som jag verkligen inte vet vad jag ska säga eller göra eller tro.

Dom senaste sånna komplimangerna jag fått har alla varit exakt likadana - ja exakt! Från fyra helt olika människor, olika platser och olika sammanhang har jag fått höra den:

"You are a very interesting person, Nicole."

Vad det betyder? Jamen fråga inte mig! Jag har ingen aning! Blir nästan lite panikslagen när jag försöker tolka det på egen hand. Intressant liksom? Vad menar man med en sån sak? Är det bra? Eller är det bara ett snällare sätt att säga att jag är helt knäpp?

Vad kan jag säga? Jag fattar inte ett jota. Senast jag checkade listan på vad för nån jag är, ja då fanns inte intressant med överhuvudtaget. Snarare tråkig, fumlig, slarvig och andra saker som inte var intressant.

Har ni några förslag därute på vad det kan betyda egentligen - det där med att vara en intressant person? Snälla, söta kommentera i så fall och hjälp mig ur min lilla situation.


London - BIG update!

Det är hemskt att gå från att ha all tid och energi i världen till att göra icke-vettiga saker som att blogga om mig själv, till att ha i princip ingen alls. Sedan jag flög min kos till London (I love!) - lite sådär halvimpulsivt om jag ska vara helt ärlig -

så har jag gått från att bloggtänka till att kämpa för att komma nånvart. Okej okej, jag klagar verkligen inte för ska jag vara ärlig så är det bara en enda sak som inte går helt lätt - att hitta en permanent bostad. Men jag menar, jag kan skatta mig sjukt lycklig för allt det jag funnit på nolltid härborta. Har knappt behövt anstränga mig sådär jättemycket faktiskt.



På en vecka har jag skaffat toppenjobb på Alibi Bar i Holborn inne i city. Alibi Bar är en utav de riktigt bra uteställena under företaget Nervous som är partyföretaget med stort F i London. Jag fick gratis cocktail/bartender-kurs tillsammans med en hög andra to-be-bartenders inne på Jewel som ligger i den enorma tv-byggnaden mitt på Piccadilly Circus. Kursen fick jag gå på trots att jag inte ens tackat ja till jobbet; Shaun, min chef, tyckte jag kunde få gå på den ändå. Kanske skulle jag ha nytta av den i vilket fall sa han. Så fredag mellan 12-16 var jag på Jewel - som för övrigt är en av de största och hetaste kändisklubbarna i London. Sjukt schysst ställe!






Två kvällar/nätter har jag jobbat nu och jag trivs redan som fisken i vattnet. Har skaffat mig en hel hög nya vänner i bar-världen som jag har jättekul med och en chef som är helbra och som verkligen bryr sig om sin personal.

Genomgående för hela företaget Nervous sägs det. Personalen tar man hand om.


I två nätter har jag jobbat som en dåre men haft så otroligt kul där jag dansat fram med cocktails och bartendrar bakom bardisken att jag knappt märkt av hur ansträngande detfaktiskt kan vara att jobba som bartender. Clientelen är inte tokig alls och tycks än så länge vara väldigt förtjusta i mig; beviset på att ett leende och lite fantasi ibland räcker bra mycket

längre än endast kunskap.

Och dricksen sen! Ja vi ska inte ens gå in på hur rik jag skulle vara om det var så att alla fick behålla sin egen dricks istället för att dela på den! Jag vet inte hur jag gör det, men dricksen och telefonnumrena haglar över mig och även om jag tar det hela med en nypa salt så kan jag inte annat än att känna mig smickrad över att det uppenbarligen finns något hos mig som uppskattas av folk. Må så vara att det kanske bara är mina bröst - jag är inte den som är den. Jag gläds åt det lilla. Alibi Bar är underbar.



London är vackert. Till och med när det regnar och allt ser brungrått ut. Kanske har det med min inställning att göra just nu, men jag älskar den här staden och dess vitalitet! Allting går kanske inte som på räls - ska jag vara ärlig så är där nog en hel del kvar som måste fixas - men jag kan inte annat än att le och se ljust på saker och ting just nu. Jag älskar livet!Så mycket att jag inte ens har haft ordentlig tid att bry mig om att vara ledsen för annat som hänt; vänner som svikit och drömmar som krossats.. Och jag är glad att det är så. Jag behöver det inte. Och jag är värd bättre, det vet jag.






Nej, jag bor fortfarande på billiga hotell och rum med duschar som man måste bråka med varje morgon. Jag blir fortfarande utelåst när indiern i receptionen somnat bakom disken och inte orkar öppna porten. Jag går fortfarande vilse lite hela tiden och det är dyrt som sjutton att leva här. Jag har till och med bott med husockuppanter go vänner och det ni, det är en upplevelse som heter duga! Men det är så förbannat värt det!
Jag lever! Jag lever, jag lever och det känns ta-mig-sjutton!



 

Vem sa att kaos nödvändigtvis är en dålig sak?


RSS 2.0