Last day off med Mirja

Lördag - Finally!!!
Älskar lördagar. Det är den bästa dagen på hela veckan och den här lördagen är alldeles speciell. Det är min sista Mirja-lördag här i Palma Nova, Mallis. Nästa vecka försvinner hon bort till Ibiza och jag vetti katten hur man tänkt sig att jag ska klara mig dom sista 60-nåt dagarna utan henne!?
Skit är vad det är.

Men idag ska vi ha en toppendag! Shoppingterapi och ikväll PIRATES! Jisses vad jag längtar! Inte bara har jag längtat mig tokig heeeela sommaren - gästerna tjatar ju som idioter om hur förbannat bra det är - nu får jag också chans att gå med någon jag verkligen verkligen trivs med. Min egen lilla sex and the city-pingla och jag minsann.

Idag måste jag också boka mina biljetter hem och börja fixa ordentligt inför allt jag planerat till hösten/vintern. Hmm.. hade jag bara vetat vad jag hade för internetbank-kod hade ju saken vart aningen lättare va, men jaja.. vad gör man?

Nu ska jag till sjukhuset. Dags att hälsa på Sol igen.
Och efter det är det du och jag Mirja ♥ Precis som Tjorven och Båtsman, och idag får du till och med välja


Sex & the City - the movie

Idag låg jag och Mirja och Johan (som för övrigt kallade mig hjärtat idag igen!!) i hennes säng och tittade på Sex & the City - the movie. Jag halvt hög på för mycket Sunny Delight och Red Bulls, Mija på sina smaklösa 007-chips och Johan med sina sötsalta nötter - och gud vad jag trivdes bra där med dom två. Ibland behövs det liksom inte så mycket mer..
Jag och Mirja grät och skrattade ikapp och det kändes hemskt skönt. Jag tycker faktiskt om att gråta. Ibland behövs det.
Speciellt efter tiden som vart. Gråt är bra. Liksom... Befriande.

Och vi har alla kommit överrens... Jag är Carrie. Carrie är jag. Och jo, så har det alltid varit.
Kommer min Mr. Big också bygga mig en mega garderob en vacker dag - som ett litet kärleksbevis?

YES PLEASE?

In one of those moods..

Ibland kan jag inte låta bli att undra om jag nånsin kommer hitta någon som håller måttet...
Om jag nånsin kommer känna sådär igen, så som jag gjorde för ett-två år sedan. Ja ni vet, fjärilar i hela kroppen, sömnlösa nätter, dagdrömmar, sms som man läser om och om igen och känner sig lika skitfånig varenda gång man kommer på sig själv med att le från öra till öra som ett fån.. Om jag nånsin kommer få fyllas av den där energin igen som är så underbart berusande att man varken vet ut eller in.
Det var längesen nu... Och jag saknar det.

Jag kan inte hjälpa det - jag vet att jag är hemskt orättvis - men jag kan inte sluta jämföra... Varenda kille jag träffat sedan mitt livs förhållande tog slut (mitt val, jo jag vet) har funkat ett tag, men det har liksom aldrig någonsin varit samma sak. Mina ögon är så mycket mer kritiska, mina känslor så mycket mer kontrollerade och jag... Jag är inte längre villig att ge upp allt för det där som man så vackert kallar för kärlek. Dom håller helt enkelt inte måttet. Han var så nära perfekt man kan komma utan att bli ointressant och tråkig...Hur ska jag nånsin kunna hitta någon sådan igen?
Och ja, kanske är jag för kritisk? Alldeles för självisk, orättvis, blind... rädd?
Eller kanske så är det helt enkelt så att den bittra sanningen är att jag begick mitt livs största misstag den gången för lite mer än ett år sedan. Kanske är den bittra sanningen så enkel att jag aldrig kommer få tillbaks det jag förlorade - vare sig det handlar om personen i fråga eller chansen att känna för någon som jag gjorde för honom. Kanske är det helt enkelt så att jag kommer få leva resten av mitt liv i ånger och i vetskapen om att jag är en förbannad idiot som lät mig själv ge upp. Kanske kommer jag få leva resten av mitt liv och undra - fanns det en möjlighet att laga det som var trasigt, men som jag var för blind för att se?

Jag är orättvis. Jag vet. Mot honom. Och jag är kär, jag är det... Det är bara det att... Varför får det mig inte att känna mig som förr? Varför känner jag mig inte oövervinnerlig och stark och fullkomligt lycklig? Varför undrar jag fortfarande?
Varför känner jag mig fortfarande ensam?

Det fanns en tid, tillsammans med en person och i ett förhållande där bladen vände av sig själva. Då, innan mitt helvete började, jag var konstant lycklig och stolt och glad över att få vara med någon. Denne någon. Då jag skulle gett absolut allt, allt för en jag var tillsammans med. Då broar var lätta att bygga, berg var busenkela att bestiga och jag var inte ens rädd för de djupaste, mörkaste vatten.
Det fanns en tid, en person som gav mig vingar. Likt dom där fjärilarna jag så gärna vill ha tillbaks.

Vem vet om jag någonsin får en chans igen, att känna så.
För dig kommer det nog alltid att finnas där. Undangömt i mitt hjärtas innersta vrår. För både du och jag vet att vi är för rädda. Åtminstone jag.
Du... Nej. Nu börjar jag bli orättvis igen.
Jag är glad för din skull. Det är jag verkligen. Du om någon förtjänar allt det som jag inte kunde ge dig.

Men jag kan inte låta bli att undra...

Min bantarkompis försöker övertala mig att synda!

PÅ MCDONALDS!! MITT I NATTEN!!!

Schysst liksom...Jag får inte ens lukta på chokladen eller cheesecaken i restaurangen. Och hon fuskar med veg-maten och nästan tvingar mej med till McDoncan!

DÅLIGT SÄGER JAG BARA!
Dumma lilla asiat! Men jag tycker om dig ändå. Just för att du fuskar så jämt. Då är vi liksom två ;)

Hej, jag heter Nicole & jag är en periodare

Nu är det sådär längesen jag skrev igen och återigen händer det massor hela tiden, samtidigt som det känns som om man står och stampar på precis samma ställe.

bah orka... jag e för lat.

Sól

Jag finner inte riktigt ord.. Jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka mig för att beskriva den panik som ligger och pyr inom mig just nu. Som en tickande bomb är det. Ligger där och väntar på sin chans att bryta loss.. Kryphål. En sekunds svaghet. Ett ögonblick då jag inte orkar hålla uppe garden som just nu bedövar allt jag känner, liksom håller undan en del av mitt medvetande från mig själv.


Sól.. Meningit. Hjärnhinneinflammation. Jag vet inte riktigt om jag förstått vidden av det helt. Det är hemskt svårt att inse att det är verkligt just nu. Folk håller uppe fasaden. Solen lyser fortfarande, vädret är perfekt, därute skrattas det och allting är precis som vanligt.. Åtminstone ser det så ut. Men Sól - hon som är solen själv överallt hon går - hon ligger inlagd på sjukhus. Med en kropp som vill ge upp. Bara sådär. Koma. Inte kontaktbar alls. Familj hitflugen ända från Argentina i ett nafs. Ena dagen frisk och kry, precis som man alltid ser henne. I nästa stund medvetslös. Nej.. inte bara lite medvetslös. Okontaktbar. Koma. Svarta tår. Borttagen njure. Kroppsfunktioner som undan för undan stängs av. Liksom ger ifrån sig en sista suck och bara.. bara ger upp. Bara ger upp. Som om vi vore ett avsnitt i House på tv4.

Och vi kan inte göra annat än vänta. Besök är inte tillåtna - hon är för känslig. Minsta lilla bakterie kan...


Och jag undrar fortfarande om hon nånsin insett hur mycket hon betyder för mig. Hur mycket hon har gjort för mig, ställt upp för mig och hjälpt mig under min tid här. Hur stor trygghet hon skänkt mig, hur hon byggt upp mitt självförtroende då saker och ting var som värst här... Att hon är en av de vänner jag värdesätter mest av alla här.


Sól... Alla mina tankar är hos dig nu.

Låt det vara som ett avsnitt i House. House tar sig igenom allt. Allt.

Och du Sól, du måste också göra det. Så är det bara. Så är det bara.




Razzle Dazzle

Idag hade vi Razzle Dazzle - showen som i min lista ligger på andra plats över dom jag tycker bäst om att göra. Showen som vi aldrig riktigt gör helt rätt, men där min röst gör sig bra och där vi får ha snygga kläder och Johan gör sin krabb-dans och Maxi härmar Lumiere. Där vi glittrar och skrattar och flummar.
Älskar den.

Idag blev vi dessutom filmade..! Ska hem till Ricky nu och åtminstone försöka se på inspelningen utan att ha handen för öron och ögon. Skithemskt att se sig själv uppträda.. Eller snarare någon skräckblandad förtjusning eller jag vet inte vad jag ska kalla det... Tortyr? haha.
Anyways.. Jag är helt slut ikväll. Känns i hela huvvet och kroppen att jag jobbat mer än en vecka nonstop nu och jag behöver verkligen min day off. Imorgon (idag) kvar nu och sen... Yeeehaaaw!!

Nu ska jag hem till mitt och Rickys lilla kreativa krypin. Vi har byggt oss en liten koja - superkreativt av oss yes - på hans balkong där vi sover varje natt eftersom det blir alldeles för varmt att sova inomhus. Luv it thou. Sova under stjärnorna typ. Hakuna Matata-style.
Bollar av gas och eldflugor som fastnat i det stora, mörka, blå det där.. yeh, you know.

Gonatt.

Bäst just nu

♥ Låten jag för tillfället förälskat mig i, tyckte jag skulle va lite generös och dela med mig...♥

Antonio Romero feat. Jesus de Manuel - "Si no te tengo"


http://www.youtube.com/watch?v=qNhGDT26-b4

El Barrio!!

Imorgon natt ska jag och Ricky m.fl till Palma på konsert och se El Barrio!!
Gud vad jag längtar! Inte bara för att El Barrio visat sig vara skitbra utan också för att det var ett himla tag sen jag var på konsert sådär. Jag saknar känslan hemskt mycket..!
Det är så sjukt speciellt det där med konserter - förväntan, pirret, glädjen och energin. I'm lovin' it!!

På tisdag är jag dessutom ledig - bytte dag med Maxi - och jag och Ricky ska ta hela dagen för oss själva och åka runt på ön och bara ha det allmänt schysst. Hotell, stranden, shopping, sightseeing och fortsätta spela in vår lilla dokumentärfilm om Mallis som jag ska skicka till päronen därhemma, haha.

Nej, jag kan knappt bärga mig!





Aaarrghh!

Nej nu är det ett sånt där moment igen..! Irritation upp över öronen!
Varför kan folk aldrig ta ansvar för sina saker? Jag hatar att behöva gå runt och dagarna i ända tjata på folk för att dom ska göra sitt jobb. Jag hatar att känna mig som en förbannad morsa med barn i trotsåldern som dag ut, dag in ifrågasätter allt jag säger.
Jag vill inte behöva säga till hela tiden. Jag begär verkligen inte mycket heller, bara att folk ska tänka själva och jag ska slippa göra allting åt dom. Är trött på att behöva jobba dubbelt hela tiden och jag är förbannat trött på dom sura minerna jag får till svars varje gång jag säger till någon att göra sådant som dom borde tänkt på och gjort för längesedan.
Speciellt när jag i vanliga fall nu har en ledig dag men ändå jobbar idag. Visserligen jämnar det ut sig i längden, men just den här veckan känns det hemskt tufft.
Jag hatar att behöva komma hit och se att ingen gör det dom ska när jag, chefen, är ledig. Hur är det då tänkt att jag ska kunna lita på att folk tar sitt ansvar? Att saker och ting sköts som dom ska när jag vänder ryggen till?
Det är så förbannat trist alltså. Så förbannat irriterande så jag nästan kreverar.



ANVÄND HJÄRNAN FÖR BÖVELEN!

Upp som en sol, ner som en pannkaka

Nähe... Inte ens en dag får jag. Inte ens en dags lycka över att vi kommit upp oss en bit. Nej, för genast ska man trampas ned i träsket igen av folk som bara inte kan inte att kanske, kanske ligger inte allting hos mig - hos mitt team. Kanske, kanske är felet något helt annat. Till exempel så kanske det ligger i att någon beslutade att ta bort utomhusscenen precis innan säsongen startade?
Vi jobbar som idioter för att göra folk nöjda - och dom gäster vi spenderar hela dagarna med ler mot oss. Dom ÄR nöjda med VÅRT arbete, den tid och det jobb vi lägger ned i att göra deras dagar och nätter lite roligare, lite intressantare. För dom är vi vänner, artister, clowner, professionella, trevliga, roliga, intressanta, utmärkta.. Vi är entertainers.
Gästerna är våra bästa supportrar.

Dom som är HÄR.
Funderat på att problemet kanske ligger i att det är över 50% av gästerna som INTE är här?
Funderat på att alla mina kommentarer om att det är alldeles på tok för varmt inomhus kanske inte bara har med mig att göra utan att dom faktiskt har sin grund i att gästerna inte fixar att vara inomhus på grund av vår skitkassa AC?
Funderat på att jag - vi - faktiskt inte kan göra ett skit åt det där?
Funderat på att vi får skit kastade på oss varenda gång det händer saker som VI inte kan göra någonting åt?
Funderat på att vi gör ett förbannat bra jobb som folk inte kan ta del av för att DIN AC inte fungerar som den ska?
Funderat på vad du vill att VI ska göra åt det?

Kanske ska vi börja binda fast folk vid pelarna därnere, bara så vi kan hålla dom kvar under kvällarna när vi svettas ikapp nere i loungen?
Kanske ska vi tvinga DIG att sitta inomhus hela kvällen och försöka överleva fyra timmars konstant värmebölja?

Nejdu... Jag börjar bli riktigt trött på dig.
När du har ett konkret förslag på vafasiken du vill att jag ska göra åt saker - ja, för själv kan jag inte komma på så mycket mer - kom då till mig och snacka. Du kan alltid ta över hela skiten, I don't mind. Säääkert skulle du göra ett mycket bättre jobb, du med dina trevliga kommentarer och ständigt stabila humör och leende på läpparna.
Men innan dess - för fasiken shut up!






Maxi y Nicole excelentes!

"Maxi y Nicole excelentes!"


Igårkväll viskade en liten fågel i mitt öra att dom nya CSQ poängen kommit. I dagar, veckor (!) har jag gått runt och bitit mig naglarna av mig av ren och skär nervositet - nej, det liknar nog snarare skräck - i väntan på att kostymnissarna med sina enkäter ska dyka upp och fråga ut våra gäster. I dagar - veckor - har jag och teamet arbetat som idiots för att höja våra tidigare, faktiskt löjligt dåliga, poäng (vilket i och för sig kanske har sin grund i att vi inte haft möjlighet att göra så bra ifrån oss eftersom det är först den här månaden vi varit ett fullt och stabilt team med ett fullt program) och bara gått och väntan på The Judgement Day.

Only God Can Judge Me säger dom ju, men njae, här stämmer det då verkligen inte. Här blir man konstant bedömd. Vart man än vänder sig finns där kritiska ögon och munnar som hånler åt en när det inte går vägen för en. Det är riktigt hemskt emellanåt faktiskt. Kanske tycker inte resten av teamet det; jag önskar verkligen att jag kunde ha en lika sund och härligt bekymmersfri livsfilosofi som Maxi; men jag påverkas hemskt mycket av att veta att varje steg jag tar blir bedömt. Kommer jag att hålla måttet? Kommer VI - som team - hålla måttet?

Nåja... Igår, efter att lilla fågeln viskat i mitt öra, sprang jag snabbt som vinden upp till receptionen, smög mig in bakom och tog mig en tjuvkik på receptionschefens papper där alla poängen och kommentarerna från gästerna fanns. Snabbt ögnade jag igenom papprena i sökandet efter den stora svarta texten som löd "Animación" och som innebar antingen en öppen dörr till himlariket eller en skjuts ner till Hin Håle Himself. Tyst, tyst.. Inte ett andetag. Andades jag skulle jag dö. Jag hittade vad jag sökte, skyndade mig bort till kopiatorn för att se till att få med mig en alldeles egen liten kopia så jag sedan kunde gömma mig och läsa i lugn och ro. Undangömd. Man visste ju aldrig, himmel eller helvete?
Djupa andetag nu. Djuuuupa andetag. Lugn och fin. Du dör inte. Du dör inte...

Så börjar jag... Poängen..? Jag ser dom inte. VART ÄR POÄNGEN!?

Men så ser jag det... Kommentarerna...

"Maxi y Nicole excelentes!"

"Los shows parecen profesionales!"

"Muy amables todos - perfecto para niños"

"Equipo de animacion excelente. Trabajan muy duro - deben pagarles mas!"

Lovord. Lovord, lovord, LOVORD!! Jag söker desperat efter det dåliga - det måste ju finnas nåt dåligt! Eller?
Jo! Jag finner det:

"Muy ruidoso"

"För högt ljud" - That's it? Jag söker efter fler.. Men nej.. Inga av stor vikt. Jag tror inte mina ögon! Vi har blivit lovordade! Poängen? Jag finner dom slutligen - från att vara bottenskrap har vi plötsligt kommit upp oss en bra bit. Än har vi en bra bit kvar till toppen, men so what?

ROM BYGGDES INTE PÅ EN DAG.
Jag får intala mig själv det. Gång på gång. Rom byggdes inte på en dag. Och vi gör ett förbannat bra jobb!
Äntligen! Äntligen är det värt det! Alla sömnlösa nätter, alla genomsvettiga dagar, alla avbitna naglar... Äntligen!


Och Rom byggdes inte på en dag. Faktiskt!





RSS 2.0